Recept

Smaklig måltid!

Italiensk kycklingpasta

Läcker kycklingpasta på bladspenat, vitlök, soltorkad tomat och grädde. Receptet utgör totalt fyra stycken portioner för 16 kr per portion.

LoadingMarkera som favoritrecept
kycklingpastaital

Studentkrubb

Detta recept postades 2011-04-24.

Se alla recept av denna författare

Ingredienser

350 gram kyckling
250 gram fryst bladspenat
50 gram soltorkade tomat *
2 ½ dl mellangrädde
2 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:

4 portioner valfri pasta

Gör så här

1. Tina upp fryst spenat och krama ur vattnet.
2. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Tärna kyckling och skala och hacka vitlök fint.
4. Strimla tomater grovt. Spara marinaden till senare.
5. Bryn kyckling i smör på näst högsta värme. *
6. Sänk till medelvärme.
7. Tillsätt vitlök, tomat, spenat, grädde, salt och peppar.
8. Smaka av med marinad från tomaterna.
9. Låt koka i 3 minuter.
10. Servera!

Tips:

* Konserverad i marinad.
* Bryna = att steka något tills det får färg.

Kommentarer

Krubbsök

Recept och pris per portion

Information om sökfunktionen

Välj en matgrupp och en prisklass med hjälp av kryssrutorna, exempelvis Soppa och 5-9 kr, och skriv sedan något i sökrutan, exempelvis Svampsoppa.