Recept

Smaklig måltid!

Köttbullar à la Brandin

Svensk husmanskost i sitt esse! Köttbullar i gräddsås serveras med potatis, lingonsylt och valfri sallad! Receptet utgör totalt fyra stycken portioner för 13 kr per portion.

LoadingMarkera som favoritrecept
Untitled-22-300x206

Studentkrubb

Detta recept postades 2010-12-08.

Se alla recept av denna författare

Ingredienser

500 gram nötfärs
500 gram potatis
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 ½ tsk soja
1 lök
1 ägg
1 msk ströbröd
svartpeppar
salt

Tillbehör:

Lingonsylt
Sallad

Gör så här

1. Skala potatis och dela i mindre bitar.
2. Lägg i en kastrull och täck med vatten och 1 krm salt.
3. Koka på näst högsta värme i 10-15 minuter. *
4. Skala och hacka lök fint.
5. Blanda ihop färs, ägg, lök, ½ tsk salt, 2 krm peppar och ströbröd i en bunke.
6. Forma till små köttbullar med händerna.
7. Bryn i smör på högsta värme. *
8. Sänk till medelvärme och tillsätt grädde och soja.
9. Smaka av med salt och peppar och låt småkoka i 10 minuter.
10. Servera med lingonsylt och valfri sallad!

Tips:

* Koktiden beror på storleken på bitarna.
* Bryna = att steka något tills det får färg.

Kommentarer

Krubbsök

Recept och pris per portion

Information om sökfunktionen

Välj en matgrupp och en prisklass med hjälp av kryssrutorna, exempelvis Soppa och 5-9 kr, och skriv sedan något i sökrutan, exempelvis Svampsoppa.