Recept

Smaklig måltid!

Somrig potatissallad

Rätten passar utmärkt till sommarens grillfester eller när man vill äta en god, enkel sallad, säger Mikaela Karlsson, en av finalisterna i Årets Studentkock 2011. Receptet utgör totalt fyra stycken portioner för 17 kr per portion.

LoadingMarkera som favoritrecept
potatissallad-somrig

Studentkrubb

Detta recept postades 2011-08-20.

Se alla recept av denna författare

Ingredienser

100 gram fetaost
50 g soltorkad tomat
8 färskpotatis
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 rödlök
1 msk senap
ruccolasallad *
svartpeppar
salt

Gör så här

  1. Lägg tomaterna i blöt en liten stund.
  2. Skölj och koka potatis. *
  3. Låt svalna.
  4. Dela i stora bitar.
  5. Strimla tomat.
  6. Skala och hacka rödlök fint.
  7. Blanda potatis, tomat, rödlök och ruccola i en skål.
  8. Rör ihop olja, vinäger, senap, svartpeppar och salt.
  9. Häll över blandningen och rör om.
  10. Toppa med fetaost.
  11. Serveras som en lätt lunch eller tillsammans med grillat.

Tips:

* Valfri mängd.
* Känn med vass kniv, när de är mjuka rakt igenom är de klara.

Kommentarer

Krubbsök

Recept och pris per portion

Information om sökfunktionen

Välj en matgrupp och en prisklass med hjälp av kryssrutorna, exempelvis Soppa och 5-9 kr, och skriv sedan något i sökrutan, exempelvis Svampsoppa.