Recept

Smaklig måltid!

Spenatlasagne

Krämig spenatlasagne, nästan enbart gjord på basvaror. Receptet utgör totalt fem till sex stycken portioner för 9-11 kr per portion.

LoadingMarkera som favoritrecept
spenlas-11-300x196

Studentkrubb

Detta recept postades 2010-12-28.

Se alla recept av denna författare

Ingredienser

250 gram spenat
12 lasagneplattor
2 dl riven ost

Tomatsås

400 gram krossad tomat
2 krm svartpeppar
2 msk olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk oregano
½ tsk salt

Bechamelsås

5 dl mjölk
4 msk smör
2 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka vitlök fint.
3. Skala och hacka gul lök grovt.
4. Bryn lök i olivolja på högsta värme. *
5. Sänk till medelvärme och tillsätt tomatkross och kryddor.
6. Låt småkoka i 3 minuter.
7. Stek spenat på högsta värme i 3 minuter.
8. Rör ihop spenat och tomatsås.
9. Smält smör i kastrull på medelvärme.
10. Vispa ned mjöl och häll i mjölk.
11. Rör om tills blandningen tjocknar.
12. Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en ugnsform. *
13. Strö över riven ost.
14. Grädda längst ned i ugnen i 25 minuter.
15. Servera och njut!

Tips:

* Bryna = att steka något tills det får färg.
* Börja med lasagneplattor och avsluta med all bechamelsås.

Kommentarer

Krubbsök

Recept och pris per portion

Information om sökfunktionen

Välj en matgrupp och en prisklass med hjälp av kryssrutorna, exempelvis Soppa och 5-9 kr, och skriv sedan något i sökrutan, exempelvis Svampsoppa.